Моята статия посветена на СЕО състезанието

ревю на Acer Aspire V3-772G

Ето че дойде дългоочакваният момент, в който и аз ще напиша моето мнение по въпроса “Защо трябва да купим Acer от www.Notebook.bg?”.
Пригответе се за дъъълго четене и се настанете удобно пред екрана на лаптопа. Може да си направите кафе или да си сипете чаша с любимото питие… Предупреждавам ви да се подготвите, понеже както забелязахте от написаните статии досега с ревюта на лаптопи Acer, аз обичам да поднасям доста подробно информацията.

За да не бъда голословен, ще се опитам да дам максимално полезна информация в три основни направления и ще оставя на вас сами да решите. Трите съставни въпроса, които формират общата картина “Защо трябва да купим Acer от www.Notebook.bg?” са следните:
Кои са и какви са Acer /чете се Ейсър – бел.пр./?
Защо трябва да изберем Acer лаптоп?
Защо точно от www.notebook.bg?

Какво знаем и не знаем за марката Ейсър

Ако потърсите в така уважаваната Уикипедия за Acer ще прочетете следното: Acer Inc. is a Taiwanese multinational hardware and electronics corporation headquartered in Xizhi, New Taipei City, Taiwan. Acer’s products include inexpensive desktop and laptop PCs, tablet computers, servers, storage devices, displays, smartphones and peripherals. It also provides e-business services to businesses, governments and consumers. In 2012 Acer was the fourth largest personal computer vendor in the world.

Нека сега ви кажа няколко интересни факта за тайванския гигант:

Компанията Acer Inc. съществува вече близо 38 години, и за този период от развитие има своите периоди на възход, падение, проблеми, възкръсване почти като Феникс от пепелта, рязки спадове на цената на акциите, оттегляне от пазари, завладяване на нови пазари, разцвет, но едно е факт – в тази компания винаги се е работело здраво, напредничаво, с много хъс и с поглед и увереност за бъдещия успех.

Компанията стартира през 1976 г под името Multitech, а основател е Ши Чен Юн, неговата съпруга и още пет души акционери. В компанията първоначално работят едва 11 сътрудника, като дейността им е дистрибуция на компютърни компоненти и технологии, IT консултации и разработка на игри.

Stan Shih - основателя на Ейсър

Stan Shih – основателя на ЕйсърИмето Acer става факт през 1981 година, когато фирмата е преименована, а заедно с това и нейният създател променя своето име на Стан Ши.
Едни от интересните тогава собствени продукти на фирмата са устройството Micro-Professor – обучаващ речник, както и AcerPAC (Personal Activity Center) – нещо като мултимедиен комбайн, с телефон, факс, FM радио и действащи приложения.

Едва през 1986 година името на Ейсър се разчува и утвърждава, като играч на пазара на компютърна техника, когато става сериозен конкурент, дори на “покойната” марка Compaq. Печалбата на тайванците достига до нива от $25 млн. Може би именно в този момент някъде из форумите са възникнали първите въпроси от рода на “Защо трябва да купим Acer?”, “Защо да изберем лаптоп Acer?” и други.

Следва назначаването на Леонард Лю през 1989 год. за президент на Acer Group. След неговите организационни реформи, състоянието на фирмата тръгва рязко на долу, като се стига до сериозни загуби /$22 млн./ на всички пазари, акциите на компанията спадат с 50% и като спасителен ход Стан Ши изтегля компанията и продуктите й от пазара в САЩ.

Началото - Acer760iC

Началото – Acer760iCТози почти отчян, но дързък ход в комбинация с инвестиции от $240 млн. и насочване на продукцията към по-слаби пазари задържат Acer Inc. на повърхността и я спасяват от фалит.

Следват още няколко стратегически правилни и изключително важни хода на Стан Ши, благодарение, на които днес Acer съществува и радва с продуктите си милиони потребители. Това са:
– оставката на Леонард Лю
– реорганизиране и структуриране на фирмата под формата на 32 самостоятелни бази из целия свят
– стартиране на производството на абсолютно всички продукти без подизпълнители
– закупуването и сливането с други компании като Texas Instruments, Gateway, eMachines, Packard Bell и други.
– партнирането в множество спортни събития, като Зимните олимпийски игри във Ванкувър (2010) и Летните олимпийски игри в Лондон през 2012 и спонсорството на известни спортни отбори като Ferrari, FC Inter, FC Barcelona, Fiat Yamaha MotoGP…
– положителната промяна в логото и излъчването на бранда.

Stan Shih променя правилата за правене на бизнес в Азия

Stan Shih променя правилата за правене на бизнес в АзияПосредством закупуването на горе-изброените брандове се променя още едно от лицата на Ейсър. До този момент те са били известни, като производители на нисък и среден клас компютри и лаптопи, които много често взаимстват идеи, дизайн и технологии от вече наложилите се компании като DELL, IBM и HP. Продуктите им се водят Mainstream и удовлетворяват нуждите на средния ползвател без особени знания и претенции към техниката. Няма иновативност, няма дизайн и отношение към детайлите, няма специализирани серии за професионалисти или дори геймъри… Просто техника, която да работи и да радва средностатистическия ползвател, който желае настолен или мобилен компютър без особени технически параметри.

Естествено това рефлектира и върху мнението на потребителите и много от запиталите се “Защо трябва да купим Acer notebook?” остават разочаровани в последствие.

Закупуването през 2007 година на свежите попълнения и сливането им към Acer Inc. дава нов тласък в технологично отношение, но това се усеща чак след 2009-2010 година. До тогава марката е символ на обикновенни и с нищо неизпъкващи продукти, комплектовани с неособено качествени компоненти и без сериозен иновационен дизайн.

Новата бранд визия на Acer също спомага да се замислим "Защо трябва да купим Ейсър от www.Notebook.Bg?"

Новата бранд визия на Acer също спомага да се замислим “Защо трябва да купим Ейсър от www.Notebook.Bg?”Днес обаче компанията Acer е позната в цял свят, а заради доброто качество последното изречение може да бъде спокойно забравено. От следваща и имитираща другите марки компания, сега Ейсър се превърнаха в технологичен и иновационен лидер. Пример за това са няколко от лаптопите, за които вече писахме. Разгледайте ревютата на Acer Aspire V3-571G, Aspire S7, Acer Aspire R7 или дори хибридния таблет Iconia W3.

Повече за продуктите на тайванския производител ще научите от следащата част, в която ще си поговорим за продуктите им и какви са именно причините да купим Ейсър ноутбук.

“Защо трябва да купим Acer от www.Notebook.bg?” – Класирането часове преди края на състезанието

Остават по-малко от 11 часа до края на надпреварата. Сещам се за 5-6 човека, които последните нощи и особенно тази няма да спят спокойно. Това естествено са основните претенденти за първото място и най-големите противници: Десислав Vs. Задругата. През последните 10-12 дни нямах възможността да наблюдавам какво се случва, а за съжаление не можех и да ръчкам по моя сайт. Това естествено се отрази и на моите позиции и вече съм в края на първа страница при търсене на фразата “Защо трябва да купим Acer от www.Notebook.bg?”. Причината за това е, че се наложи да се преместим в ново жилище и това беше свързано с пренасяне на лични вещи, дрехи, покъщнина, техника, лаптопи и каквото друго се сетите… миене, чистене, боядисване с латекс…

Но не за това става дума. Преди съдбата да ме лиши от възможността да ползвам Интернет и моя ноутбук следях развоя на събитията и ми направи впечатление, че Задругата и Десо по няколко пъти на ден си разменяха първото място. Така че, който и да победи ще бъде заслужено.

Поздравявам всички участвали и достойно класирали се.