компютърно бюро
Много хора смятат, че да се избере бюро за компютъра не представлява кой знае каква трудност. Всъщност истината е, че малък брой от тях са наясно относно това какво точно означава “правилен” избор на компютърно бюро. За да се подбере най-доброто решение, като начало трябва да се притежават някои основни знания относно този специфичен вид мебел, както и да се отчетат препоръките относно месторазположението на работното пространство, правилата на съвременната наука в сферата на ергономиката и др.

Специалистите от нашата фирма ще ви помогнат да подберете най-подходящите мебели за поставяне на компютри, лаптопи, принтери, скенери, факсове за вашия дом или офис. Изборът е от съществено значение, тъй като е факт, че прекарваме голяма част от свободното си време или работата пред монитора на компютъра.

Нека обърнем внимание на най-важните моменти при избора на компютърно бюро:

1. Размер на стаята – в голямо и просторно помещение или кабинет без проблем може да се разположи какъвто и да е размер компютърно бюро. Ако стаята обаче е “компактна”, трябва да се помисли по какъв начин най-рационално може да се оползотвори работното пространство. Това, разбира се, ще се постигне най-вече с използването на подходящата мебел. При нейния подбор важи правилото на “една ръка разстояние” – компютърното бюро е малко, но по различните му шкафове и прегради всичко е добре организирано, има място за кутията, монитора и клавиатурата, както и за дискове, рутер или друго безжично устройство. Ако работите на лаптоп, тогава ограниченията отпадат и ще имате малко повече свобода и пространство.

2. Размер на работния плот – общеприетата ширина на компютърното бюро е в границите 60-85, а височината на офисната мебел е от 70 до 80 см и се подбира спрямо ръста на клиента. Правилният избор на компютърното бюро е много важен, тъй като според него се определя на какво разстояние от очите ще се намира мониторът – много важен момент, за да не се натоварва и уврежда зрението на човек при продължителна работа.

Компютърните бюра могат да бъдат правоъгълни, ъглови, модулни, полукръгли или П-образни. Съществуват и специални мебели, чиято височина може да се регулира. Разнообразието от видовете дървесина и формата сред мебелите за офиса и дома също предлага изключителни възможности за организиране на модерно и комфортно работно място.

Автор: webselo.com