Phablet устройство и от Acer

Acer Liquid S1

На провелото се от 4 до 8 Юни 2013 в Тайпе изложение Computex 2013 изгря една нова Acer звезда. Става въпрос за първия Фаблет /нещо като ГМО телефон 🙂 с размери близки до таблет/ на марката Acer. Може да срещнете и името Фонпад за подобни устройства. Тайванците се чустваха напълно в свои води /буквално и преносно/ и на изложението показаха куп нови мобилни устройства, с които налагат своя бранд.

Анонсирания Liquid S1 представлява смартфон / Phablet / с резолюция 720×1280 px и 5.7-инчов дисплей, чиито размер е доста близък до Samsung Galaxy Note 2 /5.55/. Явно целта на тайванците е да конкурират последния с подобни харакеристики, но на по-добра цена.
Естествено дисплея не е най-важния и единствен фактор. Фаблета Liquid S1 разполага с quad-core MTK процесор, работещ на 1.5 GHz. Разочароващо е прекалено малкото RAM. Единствено 1 Gb, на фона на вградените 2 Gb при флагмана на Samsung. Разбира се има и поддръжка на допълнителна microSD карта.

Acer liquid-s1 phablet

Като бюджетна алтернатива на Galaxy Note 2, новия фаблет на Acer неименуемо ще страда от по-орязани възможности спрямо първия. Тук трябва да споменем наистина слабичката /според мен/ батерия. Само 2,400mAh, което определено звучи странно на фона на 3,100mAh за Note 2. Факт е че доста производители чрез модифициране на операционната система и оптимизиране на процесите могат да направят една слаба батерия да издържи повече от малко по-силна, но в случая се съмнявам че това тук е постижимо. Особенно на фона на реализирания от Acer MultiTasking наречен Float Apps и по-големия дисплей. За да се докаже едно от двете твърдения трябва да се проведат обстойни тестове на Liquid S1.

Тук може да видите едно сравнение между двата Фаблета:

Напоследък инженерите в компанията Acer не спят и този път изненадват с оригинален потребителски интерфейс с огромни възможности. Точно това представлява Float Apps – възможност да ползвате няколко полупрозрачни прозорци с активирани приложения едновременно. Да ги минимизирате, да ги отваряте едно върху друго и да ги ползвате едновременно. Освен това приемането на разговор само временно разсейва и след приключването му може да продължите да работите в MultiTasking режим. Безценно бих казал. За момента тайванците от Ейсър обещават следните приложения в този режим, като в бъдеще броят им ще нараства: Camera, Google Maps, Notes и Calculator.

Acer Float Apps

Камерата е със 8 МП сензор и записва видео поток с HD качество 1080p.

Добра новина е че Liquid S1 идва с последната версия на Android 4.2 Jelly Bean.
Размерите на Liquid S1 са 163x83x9.6 mm и сравнително нормалното тегло от 195 грама срещу 183 за Note 2.

Продажбите на Liquid S1 за сега обхващат Азия и Европа. Продажбите ще стартират първо във Франция, Белгия, Холандия, Украйна, Русия, Великобритания и Германия. Liquid S1 ще бъде достъпен през третата третина на 2013 година, като цената, за която ще се предлага е около 329 евро (приблизително 643 BGN).

Пълни спецификации може да прочетете тук

При първа възможност ще направим подробно ревю и ще ви запознаем отблизо с Acer Liquid S1. Ако новия Liquid S1 ви хареса, може би ще решите защо трябва да купим Acer.