Да разгледаме Timeline Ultra отблизо

Acer Timeline Ultra
Ако искате да се сдобиете с добър ноутбук на приемлива цена, задължително обсъдете варианта Acer Aspire Timeline Ultra. Това е един чудесен мобилен компютър, който ще ви предостави достатъчно мощност, дълга работа на батерията, голям хард диск и перфектен дисплей. Благодарение на иновативната технология Green Instant машината зарежда бързо и се привежда в готовност за работа без да усетите. Другото ново хрумване е Always Connect, което управлява мултимедийните данни на ноутбука веднага след отваряне на капака му.
Добрите новини за клиентите са, че Aspire Timeline Ultra е още по-тънък от предшественика си, а батерията му позволява цели 8 часа работа само с едно зареждане. Последното разбира се е доста условно и зависи от натоварването, приложенията и естествено колко и какви режими има активирани. Интелският процесор Core i заедно с видео картата NVIDIA GeForce работят в пълен унисон за това потребителите да получат невероятна график, 3D обработка и визуални ефекти. Както сами разбирате това прави преносимия компютър подходящ дори за геймъри и графични дизайнери.

Дизайн

Както споменахме новия Aspire Timeline Ultra е по-тънък и по-изпипан в дизайнерско отношение от предния модел Timeline Ultra M3 Series. Дебелината на шасито е 21 мм, което е малко под максималната стойност, определена от Intel за дебелина. Благодарение на използваните алуминиеви сплави за шасито, новия Timeline Ultra изглежда здрав, красив и дори престижен. Няма евтини пластмаси и скърцащи елементи. Всичко е изработено добре и му придава здрав и приятен на докосване вид. Лаптопът изглежда устойчив на натиск, въпреки сравнително тънкия и изискан дизайн. Пантите държат здраво дисплея и въпреки, че капака се отваря стегнато ще можете да го отворите дори с една ръка.

ревю на Aspire Timeline Ultra

Aspire Timeline Ultra – поглед отблизо и отвсякъде

Дисплей

Дисплея който е 15,6 инча с резолюция 1366×768 пиксела е един от най-големите по рода си в семейството на ултрабук устройствата. За съжаление дисплея не ни очарова с нищо. Евтина TN матрица с доста ниски нива на яркост – само 190 CD / m², лошо цветопредаване и ужасни ъгли на видимост. Като добавим и лъскавия дисплей, който отразява всичко около вас и дори вас, бихме казали че това превръща ултрабукът в машина за хора с ниски или липсващи изисквания и претенции. Според зависи от модела вие можете да поръчате 14 или 15 инчов дисплей, с който да се насладите на игри, филми, дигитални снимки и така нататък, но не и за професионални цели.

Съхранение на данни

Ултрабукът разполага с 500 GB стандартен твърд диск Seagate, но разочароващото отново е че скоростта на въртене отново е доста бавна – само 5400 RPM. Като за ултрабук, претендиращ за нов продукт това ми се струва безумно. Другият диск е 20GB SSD, но той се използва само като Cache и е неизползваем за съхранение на данни. Единствената му роля е да допринася за моменталното “събуждане”, когато устройството е в режим на готовност.
timeline Ultra - чудесна батерия

Свързаност

Като всеки ултрабук и тук липсват много портове, но това е цената, която трябва да платим за свръхмобилността. Аз не бих платил тази цена, но естествено има хора които не мислят като мен. Много добро впечатление ми направи наличието на dvd четящо/зеписващо устройство, лошото е че липсва VGA, което означава че не може да свържете ултрабука към външен проектор. USB конекторите са разположени на задната страна на лаптопа, което ги прави максимално трудни откъм достъп. Разполагата с HDMI порт, така че ако искате да се насладите на любимия си филм, ще успеете да го гледате и на по-голям от 15 инча екран. Естевено има Card Reader и стандартните Аудио входове/изходи.

В допълнение ще споменем и за изпипаната звукова система Dolby home theater ver4, с която се работи удобно и без никакви затруднения. Aways Connect пък ще ви информира за всичко, което се случва във фейсбук профила ви, Outlook и останалите активни приложения. Възобновяването на информацията става в реално време без абсолютно никакво забавяне.

детайлно ревю на Aspire Timeline Ultra M5

Батерията на Timeline Ultra – приятната изненада

Но нека се върнем на батерията и нейния дълъг живот, който безусловно прави силно впечатление при Aspire Timeline Ultra. Изискванията на Intel за живот на батерията е до 8 часа за първо и второ поколение ултрабуци. Естествено това колко време ще изкара батерията зависи от фактори като включени програми, настройките на захранването, условията на работата и индивидуалните ви подходи. PowerSmart е батерия, която в сравнение с много други не изисква подмяна на три години. Специалната технология продължава работа и дава максимума на потребителите. Впечатляващите технологии за пестене на енергия Green Instant и Away Connect оптимизират работния процес и правят престоя ви пред монитора по-приятен от всякога. Важно е да отбележим, че батерията е интегрирана и не може да се сподменя, но най-вероятно и няма да имате нужда от нова.

Ето и няколко истински данни с тестове на батерията:

Когато ултрабукът е в Idle режим /с изключен WLAN и намалена до минимум яркоста на дисплея/ моделът достига малко над 11 часа – смайващо отличен резултат.
Следващия тест е максимално агресивен и натоварващ всички компоненти – Eater Classic. Максимално се натоварват CPU и GPU, като се извършват поредица от OpenGL изчисление, активирани са всички безжични модули и яркостта на дисплея е на максимум. При тези обстоятелства, батерията издържа 2 часа и 40 минути – това е изключително добър резултат. Освен това са малко потребителите, които могат така да изцедят всяка капка мощност от един ултрабук. А тези, които го правят не си купуват ултрабук 🙂
По-малко впечатляващ е резултат от WLAN сърф-тест в Интернет: с активиран Intel HD Graphics 4000 и яркост на дисплея 155 CD/m², батерията издържа едва 5 часа, което е под средния резултат за Ultrabook устройство.
При възпроизвеждане на DVD-та (с дисплея настроен на максимална яркост), батерията на Timeline Ultra издържа 4,5 часа, което е също отличен резултат и предостатъчно да изгледате два филма.

Acer-Aspire-Timeline-Ultra-M5

Мултимедия

Мултимедийните качества на компютъра са безусловни, но редом с тях вие можете да използвате ноутбука на Acer за стандартни офис дейности или просто да сърфирате в интернет. При всички от изброените случаи ще се радвате на висока производителност, достатъчно мощ и не на последно място елегантен външен вид, което е достатъчно да се замислите “Защо трябва да купим Acer?”.

Машината притежава специална система за охлаждане за щастие на тези от вас, които обичат да държат лаптопи в скута си. Въобще от Acer са се постарали да направят един наистина качествен продукт обединяващ стилен дизайн, динамичност, лесно управление, сила и практичност. Гореспоменатите компоненти свидетелстват именно за това.
Acer Aspire – Timeline Ultra е вече на българския пазар. Клиентите получават CPU Intel Core I, видео карта NVIDIA GeForce GT640M, HDD, хибридно устройство за съхранение на данни HDD/SSD по ваш избор, PowerSmart батерия с дълъг живот на използване, USB 3.0 и HDMI портове, както и много много други екстри, които ще видите на живо. Конфигурацията е препоръчителна за всеки, който търси ноутбук за работа или удоволствие на добра цена.

В обобщение

Преносимият компютър Timeline Ultra производство на Acer е един от най-търсените у нас. Това се дължи на добрите технически параметри, външния вид, икономичността и цената. Вие също може да го подложите на тест, за да усетите елегантния дизайн, отличните звукови ефекти и удобството да работиш с един нов продукт, който достойно отговаря на въпроса “защо трябва да купим acer от www.notebook.bg?”. Когато говорим за офис работа и забавления Aspire Timeline Ultra е най-доброто решение за нас. Не пропускайте да разгледате ревютата на другите модели в нашия блог acer-pacer.com и да изберете този, който най-отива на личността ви и нуждите ви естествено. Това са само част от изненадите на Acer, като очакваме още страхотни лаптопи, таблети, ултрабуци и още куп новаторска техника.