Достатъчно мощ в един малък таблет

ревю на Acer Iconia A1 811

Освен продукта на Apple iPad Mini и гугълския Nexux 7 на пазара се задава още един малък таблет с впечатляващи системни характеристики, които биха пленили дори най-капризния потребител. Може би вече се питате коя компания стои зад модерното мобилно устройство и ние с радост ви съобщаваме, че става въпрос за дългоочаквания Acer и тяхната Iconia A1 811.

Но нека ви представим таблета и да ви кажем, какво можете да очаквате от него в случай, че решите да го закупите от магазините за техника в България. Iconia A1 дойде като логичното продължение на таблета B1, но новото устройство притежава далеч по-големи достойнства, които веднага ни провокират да се попитаме сами “Защо трябва да купим Acer от www.Notebook.bg?”.

Iconia A1 има изключително приятен дизайн като разчита на заоблените ръбове и ергономичността. Работата с таблета е приятна и удобна, така че да се чувствате напълно спокойни, когато сърфирате в интернет, гледате видео или слушате любимата си музика. На дебелина A1 е единадесет милиметра, но това въобще не пречи на визията му и дори я прави по впечатляваща.
Дисплеят на технологичната новост е 7.9-инчов и работи при резолюция 1024 х 768 пиксела. Въпреки, че производителите са се постарали да направят достатъчно широк таблет, то последния може да държите в едната си ръка, без това да ви пречи по никакъв начин.

В предната част на машината ще откриете три мегапикселова камера и петмегапикселова камера отзад. Сред положителните качества на Iconia A1 е възможността да запишете 1080 Full HD Video характерно за всички висококачествени таблети.

Мини тонколоната е защитена посредством специална защитна мрежа, а до нея имате бутон за намаляване и увеличаване на звука. Що се касае до капацитета на батерията, той е 3250 mAh и предоставя добра издръжливост на потребителите.

Софтуер

Дойде време да поговорим малко и за софтуера на малкия таблет Acer Iconia A1 – 811. Едно от интересните хрумвания е програмата Acer Life Image, благодарение, на която може да създавате фото блогове бързо и елементарно. Друга новост е Acer Touch Wakeup, с който може да събудите таблета чрез поставяне на един или няколко пръста.
Системата сканира комбинацията от пръсти и ви дава възможност да активирате дадено приложение по всяко време. Както сами разбирате това са две наистина интересни нововъведения, които трябва да опитате и Ви обещавам, че веднага ще хукнете към магазина крещейки “Защо да купя Ейсър?”.

таблет Acer Iconia A1

Хардуер

Процесорът MediaTek MT8125 предлага висока ефективност и бързина, благодарение на четирите ядра Cortex-A9 . Работещ с честота 1.2 GHz той не изпитва никакви затруднения с операционната система Android v4.2 Jelly Bean. Що се касае до графиката, там пръв помощник е PowerVR SGX чипа. Таблетът притежава още едно хардуерно достойнство, за които трябва да споменем. Това е IPS дисплейт с максимално качествена картина и чудесни ъгли на видимост. Всеки, който е притежавал подобен дисплей на notebook, таблет или смартфон, знае за какво говоря. Като цяло добре балансиланите компоненти в съчетание с най-съвременната Android операционна система и добрата изработка създават усещането за наистина елитен продукт. Това е и причината да дадем максимална оценка на таблета Iconia A1, заради който толкова много хора се питат “Трябва ли да си купим Acer от Notebook.bg?”. С подобен хардуер най-вероятно този таблет ще стане любим и на геймърите. Вижте любопитно представяне на нашия герой и в геймърска обстановка.

В обобщение

Отвсякъде погледнато таблета Acer Iconia A1 811 прилича на висококачествено мобилно устройство. За това говорят модерния екран, четириядрения процесор, двете видеокамери и иновативната операционна система. Цената от 380 лева е достъпна, така че подложете на тест този красавец или направете добър подарък на ваш скъп човек.