Въвеждаща статия за марката Acer

марката Acer

Годината е 2013-та и ако още някой страда от предразсъдъци за или против дадена марка е крайно време да се събуди. Анализаторите на пазара и хардуерните специалисти отдавна знаят, че качеството е усреднено и естествено цените са усреднени. И на децата е ясно че почти всичко е китайско, и че на поточната линия за сглобяване на Apple iPhone, след приключване на смяната се сглобява Prestigio или Asus.
Какво по различно качество да очакваме щом компютрите Apple ползват процесори Intel, а Foxconn извършват монтажа в Китай при доста мизерни условия за труд и заплащане. Колко да е по-различно качеството щом тайванската фирма Acer купи Gateway и Packard Bell, а китайците от Lenovo купиха IBM?

Според специалистите и търговците в бранша повечето фирми, продаващи под своята марка лаптоти в България са доказани и реномирани. Ако правите проучване за покупка на лаптоп не ограничавайте своя избор, понеже даден модел е на еди коя си марка, за която се говори, че не била качествена. Няма добра или лоша марка – има подходящи и неподходящи продукти за Вас и Вашите нужди. Всички големи и утвърдени производители продават годишно милиони лаптопи в целия свят. Ако устройствата им бяха некачествени нямаше да са в ТОП класациите на производителите на преносими компютри.
Когато проучвате пазара за покупка на лаптоп оставете предразсъдъците настрана и бъдете практични и разумни. Изберете лаптопът и неговите параметри заради Вашите потребности и желания.

Ако харесате и решите да купите лаптоп от марката Acer е хубаво да знаете малко за нея.
В момента Acer e трети в света производител по продажби на десктор PC и втори производител при продажби на лаптопи. През 2007 г. приходите от продажби надхвърлят $14млрд, като 65% е делът от продажби на лаптопи. В предприятията и офисите на Acer работят над 8000 човека.

До преди няколко /4-5/ години лаптопите Acer не можеха да се похвалят с невероятни достойнства. Бяха търсени основно заради своята ниска цена. Но за съжаление тази достъпност беше съпътствана и с доста технически компромиси. Лоши и скърцащи сглобки, слаби батерии, не особенно качествени матрици, често дефектиращи платки, чупливи елементи и панти. Естесвено за един средностатистически потребител, който гледа филми, чати по скайп и “виси” във Facebook това не е от особенно значение.
Потребителите с по-високи изисквания си купуваха някой от култовите модели на IBM /ThinkPad T43p, T60, Lenovo ThinkPad T61/, DELL Precision M6500, Alienware M17x, а по-артистичните Macbook или розов Sony Vaio.

Но да се върнем отново към днешна дата. В момента Acer е един от основните играчи на пазара. Дали заради кризата и мотивацията за успех, дали заради придобиването на Gateway и Packard Bell, но тайванската компания напълно се отърва от тази своя не толкова добра репутация. Големият пазарен дял на компанията в момента се дължи именно на доброто съотношение параметри/цена.

В момента тайванската компания е лидер сред производители на лаптопи и не крие сериозните си амбиции да завоюва първото място. През последните две години Acer, започна да произвежда иновативни и здрави продукти, фокусира усилията си върху производството на таблети и смартфони, усъвършенства поточните си линии и технологи, и най-важното без това да доведе до главоломно увеличаване на цените. Напротив, тайванците предлагат продукти в целия ценови диапазон, а това гарантира по-голяма популярност сред потребителите. Светло бъдеще очаква тайванският производител на мобилни компютри, а вие може би сте си отговорили на въпросът “Защо да изберем лаптоп Acer”.

Повечето им продукти се предлагат в България с 1-годишна гаранция за юридически и 2-години гаранция за частни лица.
В заключение може да кажем добро качество на добра цена, което може да ви мотивира да купите лаптоп Acer.