Защо да купим Acer Aspire P3

ревю на Acer Aspire-P3
Иновативният ултрабук Acer Aspire P3 представлява един хибрид с операционна система Windows 8, който би задоволил и най-претенциозните желания на потребителите днес. Този чудесен микс между преносим компютър и таблет изглежда фантастично и се държи по подобаващ начин.
Този ултрабук е лек и практичен. Той може да се сгъва във формата на плоча, а също така да махнете екрана му, който да използвате като таблет. Вие можете да носите мобилната техника навсякъде с помощта на специален калъф. Въобще практичността надделява при този модел и това може да бъде забелязано с просто око. Устройството има много достойнства и може да се каже, че е един от фаворитите ми, който отговаря на въпроса “Защо трябва да купим Acer от www.Notebook.bg?”, но сега нека се втурнем към ревюто

Ревю на Acer Aspire P3

От Acer залагат на хибридните технологии и смятат, че именно те ще направят бум на пазара. С появата на Aspire P3 компанията дава ясна заявка, че работи усилено за производството на такъв тип устройства. Благодарение на процесори Core i3 и Core i5 е предложена една олекотена работна сред с операционната система Windows 8. Така вие бързо ще свикнете с модерния продукт.
Aspire R7, за който вече писахме, в новия модел отново е наблегнато на дизайнерския привкус. Ноутбукът Aspire P3 не блести с някаква шикозна екстравагантност, но определено изглежда да е проектиран със свежа мисъл при самия дизайн и функционалността. P3 изглежда елегантен с тънката алуминиева рамка и предния панел, изработен от стъкло. Всички елементи и сглобки са здрави и изглеждат стабилни, което би накарало много потребители да се замислят “Защо да си купим Acer Aspire P3?”.

http://www.youtube.com/watch?v=CdiBXQ0i-40

Към дизайна е прибавено голямо количество полиран алуминий, който се грижи за елегантната визия на новата техника.
Теглото на хибридното устройство за някой потребители, които са свикнали да носят ултрамобилни таблети може да се стори голямо, но реално няма как да бъде и по-малко. 788 грама звучи съвсем нормално, имайки предвид 11.6-инчовия размер на дисплея. Заедно с калъфа (който включва и клавиатура), общото тегло е малко над 1340 грама, което е доста добре за мобилно устройство от такъв вид.
Единственият минус се крие в клавиатурата, която макар правия си размер е някак неудобна за използване. Естествено ако пишете бързо и сте свикнали, то едва ли ще се затрудните особено.

Дисплей

Учудващо за мен, но този път инженерите и дизайнерите на Acer са вложили повече от очакваното. Ако се замислите да купите Acer notebook модел Aspire P3 с радост и приятна изненада ще намерите IPS матрица с икономичната WLED подсветка, която ви гарантира свежи и истински цветове, много добри ъгли на видимост и естествено високата яркост за ползване на открито. Със сигурност ще останете възхитени от дисплея на хибридното устройство Aspire P3, а комфорта при възпроизвеждане на видео е гарантиран. Разбира се ако сте графичен дизайнер може и да не останете напълно удовлетворен от техническите спецификации: 68% покритие на sRGB и 52% на Adobe RGB. Но пък наутбука – таблет /или хибрид накратко/ е много удобен за срещи с клиенти и презентация на проекти. Така че би удовлетворил и някой графичен или уеб дизайнер като мен.
Когато изброяваме положителните качества на Acer Aspire P3 трябва да отбележим, че при употребата му като таблет няма да изпитате абсолютно никакви проблеми с интернет скоростта.

Софтуер

Работата със софтуера е лесна и приятна. Приплъзването, бутоните и цялостният дизайн е на ниво. Клиентите със сигурност ще отбележат пълните удобства, които машината предоставя на потребителската си маса заедно с пълната версия на windows 8. Веднага след появата на ултрабука започнаха да валят хвалебствени коментари, а продажбите за сега са повече от успешни.

Батерия

Acer Aspire P3 е оборудван с литиево-йонна батерия с капацитет от 5280 MaH. В реални условия батерията издържа около 4 часа при възпроизвеждане на 720p HD видео и малко над 3 часа при интензивно натоварване с 3D игра. При постоянно браузване в Интернет, батерията ще ви гарантира почти 5 часа автономна работа. Мисля, че резултата е повече от добър имайки предвид големината на екрана и хардуера, който се крие в корпуса.

Хардуер

Като казахме хардуер трябва с нескрито учудване да заявя, че този път Acer не са спестили от нищо и липсват компромиси с качеството и хардуера.
Ще започна от това, че хибрида е снаражен с един от най-бързите SSD устройства на пазара, а именно 120-гигабайтов Intel 525. При реален тест скоростите са почти изумяващи: скорост на последователно четене – 555.4 MB/s и скорост на последователно записване на данни – 523.8 MB/s. Страхотен разултат.
Може да намерите Acer Aspire P3 в най-различни конфигурации, но ви препоръчвам Intel Core i5 в комбинация с 4GB DDR3 и вградената Intel HD Graphics 4000.

В обобщение

Минусите на устройството са незначителни и дори не си заслужава да им отделяме време в тази статия. Истината е, че ако ви предстои покупка на преносим компютър, който да ви предлага мобилност като таблет и удобството на ноутбук, Acer ви предлагат да го имате в комбинация с Windows 8. Ако това не е добра новина за вас, не знаем какво е. Надяваме се, че ви е било интересно.