лаптопи втора употреба от Интерсервиз-20
На пазара на употребявана компютърна техника в България присъстват десетки фирми. Решихме да направим бързо проучване какви продукти предпочитат да купуват българските потребители. На нашето проучване се отзова фирма Интерсервиз-20, която предлага предимно лаптопи втора ръка. Екипа на фирмата ни предостави доста интересни факти.

Разкажи ни повече за Интерсервиз-20

В нашата импровизирана анкета се включи управителя на фирмата Петър Ачев.

Благодарим Ви за предоставената възможност да разкажем за нас. Вече почти 20 години правим почти едно и също, но сме безкрайно доволни от работата си, а нашите клиенти са доволни от нас. Продаваме втора употреба лаптопи, компютри, монитори и принтери. До преди няколко години продавахме и нови такива, но поради високата конкуренция решихме да се специализираме само върху употребяваната техника. От няколко месеца заедно със стартирането на новия ни сайт, решихме да наложим и ново мото, под което да работим и да ни окриля 🙂 Мотото е “Интерсервиз-20 – бутик за употребявани лаптопи и компютри”.

Ще попитате “Защо бутик?” Защото искаме да променим мисленето на хората и да докажем, че в купуването на употребяван лаптоп няма нищо лошо или срамно.
За сега се справяме доста добре. Слава Богу българския клиент сякаш се пречупи към добро. Преди 7-8 години хората разсъждаваха по-консервативно и смятаха че употребяваното е употребено и няма шанс за втори живот. Може би покрай бума на сайта Продавалник, клиентите се отвориха и към такива сделки. Все повече хора изобщо не се срамуват да кажат “Купих си колело втора употреба от Продавалник”. Ще бъдем много щастливи, когато наложим фразата “Купих си втора употреба лаптоп от Интерсервиз-20”

Разбира се зад думата бутик не стоят празни думи. Ние наистина се опитваме да променим мисленето на хората, като им предлагаме много качествени и подбрани употребявани лаптопи и компютри. Цялата стока е от държави в Европейския съюз, като техниката пристига от доста авторитетни и известни фирми. Техниката в такива корпорации се сменя много често и по тази причина имаме шанса да предлагаме на нашите клиенти почти актуални и съвременни IT решения. Ако разгледате предложенията ни ще видите, че повечето лаптопи са с процесори Corei3, i5 и дори i7. Това са процесори, които ще намерите и в новата техника в България. С две думи ако купите нов лаптоп при това на двойна цена, няма да получите двойно по-мощен лаптоп. Дори може да се окаже точно обратното – че сте се сдобили с нова машина, но с по-слаби характеристики. Сега ще разберете какво имам предвид…

В магазините и фирмите за нова техника се предлагат предимно лаптопи от потребителски клас или в най-добрия случай среден клас. Високия клас техника е на цени, непосилни за джоба на работещия човек и дори за малките фирми и по-тази причина търсенето и предлагането е малко. Докато при нас с лекота може да си купите лаптоп от бизнес клас, висок клас или Mobile Workstation.

И най-важното е, че този употребяван лаптоп от висок клас ще ви струва наполовина от цената на новия лаптоп от потребителски клас. А разликата в качеството и екстрите между двата продукта е наистина голяма. Повярвайте ми, продуктите които се внасят за нашия пазар са в пъти по-некачествени от тези за западния. Като добавите и факта, че големите западни корпорации избират най-най-доброто сами може да пресметнете, какви лаптопи и компютри предлагаме.

Не е нужно да казвам, че при нас няма да намерите марки като Neo, Acer, Packard Bell и дори Asus. Не казвам, че тя не е добра за определен тип потребители. Просто западните корпорации не оперират с такъв клас техника. Всичко, което може да намерите в Интерсервиз-20 е с марка Dell, Lenovo, HP и Fujitsu и то предимно среден и бизнес клас.

Е след толкова приказки, се надявам да съм ви убедил в предимствата на употребяваните лаптопи и компютри. Ако не съм, то погледнете този лаптоп втора употреба Lenovo ThinkPad X220

Lenovo ThinkPad X220

Какви са клиентите на Интерсервиз-20 и какво предпочитат те?

– От няколко години насам се търсят предимно лаптопи втора ръка. Дори в един момент търсенето на употребявани компютри толкова спадна, че бяхме на кантар да се откажем. Добре, че не направихме тази грешка.
В момента в нишата за техника втора употреба се забелязва голям глад за мощни компютри от клас Workstation. Предполагам, че пазара на лаптопи се наводни и истерията малко намаля. А може би истинските професионалисти разбраха, че лаптопа, колкото и да е мощен не става за сериозна работа. Ако ви трябва компютър с наистина сериозна процесорна мощ, много и бърза ECC RAM, бърз и продуктивен твърд диск, тогава изобщо забравете за лаптопа.

В момента имаме страхотна серия на Lenovo. Ще ви анонсирам съвсем накратко флагмана Lenovo ThinkStation D20 Само се дръжте за нещо 🙂

Два процесора Xeon L5640 всеки с 6 ядра. Общо 12 физически ядра и 24 логически, благодарение на технологията Intel® Hyper-Threading Technology. Номиналната честота е 2.26 GHz а при екстремно натоварване в Turbo режим стига до 2.8 GHz. Всеки процесор е с 12 MB кеш или общо 24 MB за цялата конфигурация.

За оперативната памет, каквото и да кажем ще е малко. Този Lenovo ThinkStation D20 пристига с невероятните 24GB DDR3 ECC. Разликата между ECC и стандартната памет е огромна. Благодарение на тази технология в паметта не се натрупват грешки. Това означава само едно: забравете за сините екрани и забиванията, забравете за рестартите. Този компютър може да работи на практика 24/7/365 или докато не ви спре тока.

Запаметяването на данни и информация е поверено на 300GB SATA диск WD VelociRaptor със своите бързо въртящи се плочи на 10 000 rpm. За сведение нормалните дискове в домашните компютри се въртят със 7 200 rpm. Или близо 40% по-бавно.

Видеото е nVidia Quadro FX4800 с невероятните 1536 MB и 384-bit достъп до шината.

Lenovo ThinkStation D20

Всичко това е сглобено, тествано и готово за действие от едни от най-добрите в бранша – Lenovo.

Иначе клиентите са ни всякакви възрасти и професии. Предимно са млади и образовани хора, които добре разбират характеристиките зад всяка машина, както и нейната стойност. Също така имаме за клиенти и доста средни фирми. Някой от тях ни станаха редовни клиенти. Поради факта, че предлагаме и принтери и монитори втора ръка, съумяваме да предложим пълен комплект оборудване за офиса. Това е особено удачно решение за нови и млади фирми.

Какви други условия предлагате за бизнеса?

От няколко години сме партньори на Майкрософт по програмата MRR (Microsoft Registered Refurbisher). Това ни позволява да продаваме Операционни системи /главно Windows7/ с почти всеки употребяван лаптоп или компютър. При това на много добра цена. Най-търсения и подходящ за бизнес цели Windows 7 Pro е на цена 99 лв. с вкл. ДДС. Повече за Microsoft Registered Refurbisher може да прочетете тук

А с каква гаранция е предлаганата техника

Всички предлагани от нас десктоп и мобилни компютри, както и употребяваните монитор и принтери са придружени с шест месечна писмена гаранция. Разбира се след като тя изтече предлагаме и сервизно обслужване.

Какви са вашите бъдещи планове?

Как какви? 🙂 Разбира се всеки български дом и всяка фирма да бъде оборудвана с втора употреба лаптопи или компютър от Интерсервиз-20.

Аз благодаря за интервюто, а вие ако желаете да следите Интерсервиз-20 ето и техните социални профили:

Интерсервиз-20 в Twitter
Интерсервиз-20 в Google Plus
Интерсервиз-20 в Facebook