Лаптопите с touchscreen стават масови

Acer лаптоп с touchscreen

В няколко поредни статии ви запознаваме с мобилни устройства, ползващи сензорни дисплеи. Това са Liquid S1 и ултрабукът Acer Aspire S7. Като добавим към тях таблета Iconia W3 и Zenbook Infinity картината се пряснява. Традиционния дисплей отстъпва лека полека позиции пред сензорните екрани. Настящите ултрабуци и лаптопи, които ползват стандартни дисплеи вече се смятат за по-дебели, по-тежки и по-непрактични в сравнение с моблините устройства на бъдещето, снабдени със сензорен дисплей.

За сбъдването на тази тенденция огромна роля изигра пускането на последната версия на Windows 8. Всички хибридни устройства, базирани на новата операционна система вече се възползват от новите функции. Сензорния интерфейс е вече почти стандарт и според JT Wang – ръководител на компанията Acer.

“Бъдещето е близко и принадлежи на сензорните екрани!” твърди той и добавя че след края на 2014 година 80% от лаптопите, ултрабуците, таблетите и всички мобилни устройства ще бъдат снабдени и ще поддържат т.нар. тъчскрийн. И наистина инженерите и продуктовите дизайнери на Acer сериозно мислят над това. Дори в момента устройствата със сензорен дисплей бележат сероизен възход. А какво ли ни чака след година и половина? Естествено JT Wang не скри очакванията си че продажбите поне с 20%.

Ако тази прогноза се сбъдне, това ще донесе на Acer голямо признание и уважение в лицето на конкуренцията и най-вече негово величество мобилния потребител. А това със сигурност ще изстреля компанията към върха и може да ги направи втори играч при производителите и доставчиците на персонални компютри и лаптопи.

Надявам се, че тази новина в бъдеще ще ви провокира да се замислите “Защо трябва да купим Acer?”