Acer Liquid S2 съвсем скоро на пазара

Acer Liquid S2 скоро в България

Не много отдавна ви срещнахме и запознахме с фаблета Acer Liquid S1, за който написахме обширно ревю в нашия сайт acer-pacer.com. А днес е време да направим първия анонс на неговия най-близък роднина Acer Liquid S2.

Само след 4 дни започва най-голямото изложение на потребителска електроника в Берлин IFA 2013. Разбира се Acer присъстват неизменно, като почти всяка година засилват интереса към марката, представяйки иновативни продукти и карат дори западните потребители да се замислят “Защо трябва да купим Acer?” или казано на английски “Why should I buy Acer?” На IFA биеналето в Берлин, което ще продължи от 6-11 Септември всички големи и малки компании ще представят своите водещи продукти и флагмани.

Очаква се Acer да се изфукат с прекрасния си подобрен ултрабук Aspire S7, но да не се отклоняваме от темата за новия Liquid S2.
Всъщност тайванците от Ейсър изпревариха /буквално с няколко дни/ Sony и Samsung, като представиха първия смартфон с интересна нова функционалност.

Благодарение на 13 мегапикселовата задна камера Liquid S2 може да записва 4K Ultra HD видео със супер висока резолюция. С тази нова възможност той се превръща в първия смартфон а може би фаблет, способен на това. Разбира се очакваме ревютата на Samsung Galaxy Note III и Sony Xperia Z1, които навярно ще могат да се похвалят със същите възможности. С една дума е важно да имаш големи мускули, но още по-важно е да го покажеш първи. Е, този път Ейсър първи показаха големите технологични мускули и вече всички говорят за тях. Явно моделите на Сони и Самсунг ще останат в сянката на Liquid S2, освен ако нямат скрити козове в някой джоб и не ни изненадат в последния момент. Освен страхотната задна камера, трябва да вметнем и присъствието на кръгова LED светкавица, което може би гарантира качествени снимки и видео, дори при ниска осветеност. Като добавена софтуерна функция е режима за създаване на до 5 профила с предпочитани настройки и ефекти.

Освен с впечатляващата задна камера Acer Liquid S2 разполага и с предна такава с резолюция 2 Mpx, но обещанията са, че ще може да записва 1080р видео.

Другите хардеурни особености на Liquid S2 е доста големия 6-инчов екран /като за фаблет/, изработен по IPS технология и поддържащ Full HD резолюция. Това му гарантира високи нива на гъстота на пикселите от сорта на 368 PPI. Във вътрешността на смартфона ще намерим 4-ядрен процесор Qualcomm Snapdragon 800, работещ на 2.2Ghz и вече стандартните за смартфон 2GB оперативна памет. Тази комбинация от мощен процесор и достатъчно RAM гарантират безотказната работа и безпощадна обработка в реално време на 4K видео. Вътрешната памет е с достатъчен обем 16GB, като не се споменава колко от тях са свободни за достъп от потребителя. Странно решение е, че батерията с капацитет от 3300 mAh не може да бъде сменяна. За сега това е малко учудващо, но пък се надявам, че големия й капацитет ще бъде достатъчен.

Естествено софтуерните инженери на Acer не са стояли със скръстени ръце и са добавили някои софтуерни подобрение към стандартния Android 4.2.2.
Засега тайванците от Ейсър не разгласяват каква ще е цената на Liquid S2, но когато се появи в българските он-лайн магазини като www.notebook.bg и при условие, че цената е добра аз също бих се замислил “Защо трябва да купим Acer от www.notebook.bg?”.
За сега със сигурност се знае че продажбите в Европа ще стартират от края на октомври, а кога точно ще се появи в България само може да гадаем.